Naissaarel avatakse mälestuspink 30 aastat tagasi hukkunud MS Estoniale

Laupäeval, 14. septembril 2024 toimub Naissaarel mälestussündmus, mille käigus avatakse mälestuspink 30 aastat tagasi toimunud MS Estonia katastroofi meenutamiseks. Avamine leiab aset Naissaare lõunatipus, Hülkari tulepaagi lähedal looduskaunil liivaluidetel. Pingi juures on võimalus rahulikult istuda ja mõtiskleda nii olnu, oleva kui ka tuleviku üle.

Mälestussündmus on korraldatud Hannes Kadaku eestvedamisel, kes on MS Estonia pääsenute esindaja. Kadak oli Estonia motorist ja üks vähestest tol ööl vahis olnud meeskonnaliikmetest, kes pääses katastroofist eluga.

Pingi avamise üritus algab kell 10:00, kui reisilaev Nargö väljub Lennusadamast, Suure Tõllu kõrval asuvalt kailt. Osalejad saavad osta edasi-tagasi piletid hinnaga 5 eurot. Naissaarele jõudes sõidavad külalised Naissaare kitsarööpmelise rongiga Männiku külla, kust jätkatakse teekonda Hülkari tulepaagi juurde kas bussi või veoauto kastis. Kes soovib, võib ka jalgsi minna – matk männimetsas liivateedel kestab umbes 10 minutit.

Mälestuspinki avatakse kell 11:30 ning pärast tseremooniat suundutakse Naissaare külalistemajja, kus perenaine pakub osalejatele suppi hinnaga 6 eurot. Seal saavad kohalolijad jagada mälestusi ja meenutada katastroofi, mis puudutas sügavalt nii Eestit kui kogu maailma.

Tagasi sadamasse suundutakse kella 15:30 paiku ning laev väljub tagasi Tallinna kell 16:00.

Kõigil huvilistel palutakse laevapiletid varakult osta ning laevale registreeruda õigeaegselt. Naissaarel viibides soovitatakse kaasa võtta sularaha, sest kaardimaksevõimalus võib olla piiratud.

Mälestuspingi avamine on sümboolne hetk neile, kes mäletavad MS Estonia traagilist hukku 28. septembril 1994.