Ukraina peatas Kurski oblastis venelaste vasturünnaku

Kurski oblasti läänesektoris on viimastel nädalatel toimunud intensiivseid kokkupõrkeid, kus Ukraina relvajõud suutsid läbi viia üllatusrünnakuid Vene tagalasse. Kuigi Homutovka piirkonnas puuduvad täpsed andmed, tekitati seal Vene vägedele märkimisväärseid raskusi, mis sundis neid saatma piirkonda täiendavaid üksusi.

Vene väed on püüdnud oma positsioone kindlustada, kuid lahingud Gluškovo rajoonis on toonud neile kaasa raskeid kaotusi, eriti Vene 51. õhudessantrügemendi jaoks. Ukraina suutis peatada mitmed Vene rünnakud ja võttis tagasi Obuhhovka küla.

Kurski põhja sektoris saavutasid Vene väed mõningast edu, edenedes Korenevo suunalt, kuid nende rünnakud on piiratud ning Ukraina väed on neile tugevalt vastu hakanud. Ukrainlased on suunatud oma jõupingutused Vene vägede rünnakute pidurdamisele, eriti Gluškovo piirkonnas, kus ukrainlased on ise läinud vasturünnakule.

Ukraina relvajõudude operatsioon Homutovka suunal tundub olevat märksa ulatuslikum, kui algselt arvati. Kurski oblasti kuberner on andnud korralduse evakueerida kõik tsiviilisikud 15 km laiuses tsoonis piki Ukraina piiri, alates Homutovkast põhjas kuni Rõlskini lõunas. See näitab, et rünnakud on tõsised ja võivad eskaleeruda.

Kurski edelaosas on ukrainlased surunud Vene väed välja Ljubimovkast, Obuhhovkast ja Apanasovkast, jõudes Gluškovo edelaäärealadele ning laiendades rünnakusuunda Kulbaki suunas. Kuigi Vene vägede rünnakud jätkuvad, kannatavad nad rasketes flankeerimisoperatsioonides pidevalt kaotusi, eriti õhudessantväelaste ja 155. merejalaväebrigaadi üksused, mis satuvad sagedastesse varitsustesse.

Donbassis ja Bakhmuti lähedal on lahingutegevus olnud intensiivne. Vene väed jätkavad püüdlusi ületada kanaleid ja vallutada strateegilisi asulaid, kuid Ukraina vastupanu on olnud tugev, eriti välismaiste vabatahtlike üksuste toel. Toretskis suutsid Ukraina Azovi brigaad ja teised üksused läbimurretega ümber piiratud väed evakueerida.

Pokrovski suunal toimub Vene vägede reorganiseerimine, mis on aeglustanud nende pealetungi. Kuid venelased on suutnud edasiliikumist jätkata Novohrodivkast põhja ja Mõhhailivka suunas.

Vuhledari piirkonnas on samuti toimunud ägedaid lahinguid. Vene väed ründasid Ukraina 58. brigaadi positsioone, kuid ukrainlased suutsid vasturünnakutega hoida oma kaitseseisundit. Venemaa edusammud selles piirkonnas on olnud piiratud, hoolimata massilistest suurtükiväe- ja õhurünnakutest.

Kokkuvõttes on rindel olukord endiselt keeruline ning mõlemad pooled on kandnud raskeid kaotusi. Ukraina väed on suutnud mitmel rindel tugevalt Vene armee survele vastu seista ja isegi vasturünnakutega edasiliikumist saavutada, eriti Kurski oblasti lõunaosas.