Rahvuslased valmistuvad vabariigi aastapäeva tõrvikurongkäiguks

Laupäeval, 24. veebruaril, toimub juba üheteistkümnendat korda Tallinna vanalinnas tõrvikurongkäik, mis on pühendatud Eesti Vabariigi sünnipäevale. Selle aasta tõrvikurongkäigu tunnuslause on “Usume Eestisse”. Sündmusele oodatakse tuhandeid inimesi, et üheskoos tähistada Eesti riigi 106. aastapäeva ning väljendada oma armastust ja toetust kodumaale.

Kogunemine algab kell 18 Vabaduse väljakul, kus avab peo tuntud tšellist Silvia Ilves. Rongkäigu ametlik algus on kell 19, mil kõlab Eesti hümn ning sõna võtab Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esimees Martin Helme.

Rongkäik liigub läbi Tallinna vanalinna tänavate ning jõuab ligi tund pärast algust tagasi Vabadussõja Võidusamba jalamile, kus toimuvad pidupäevakõned. Sel aastal järgneb rongkäigule ka rahvapidu.

Tõrvikuid jagatakse Vabaduse väljakul enne rongkäigu algust alates kella 18-st. Samas on lubatud tulla ka oma tõrvikuga. Lisaks võivad osalejad kaasa võtta Eesti rahvuslipud. Korraldajad rõhutavad, et tõrvikurongkäigule võib tuua kaasa nii suuremaid kui väiksemaid Eesti lippe ning on teretulnud ka teleskoopvardaga lipud, mis lehvivad kõrgemal inimeste peade ja tõrvikute kohal.

Ürituse korraldajad paluvad jätta koju poliitilise sisuga plakatid ning vabariigi aastapäevale sobimatu sümboolika ja loosungid.

Eelneval nädalavahetusel toimus ettevalmistav talgupäev, kus hoolimata ebasoodsatest ilmastikuoludest said vabatahtlikud rahvuslased rohkearvulise meeskonna abiga kõik tõrvikud täidetud.

Vabariigi aastapäeva tõrvikurongkäik on rahvusliku noorteliikumise Sinise Äratuse ja EKRE suurim iga-aastane ettevõtmine. Esimene rongkäik toimus 2014. aastal ning seni suurimaks jäänud tõrvikurongkäigul 2019. aastal osales ligi 10 000 inimest.

Rongkäigule on oodatud kõik Eestit armastavad inimesed, et üheskoos tähistada Eesti Vabariigi sünnipäeva ning väljendada oma toetust ja uhkust kodumaa üle. Tõrvik on sümboliks eestlaste vabadusvõitlusele ning tõrvikuvalguses läbi linna kulgev rongkäik on austusavaldus meie esiisadele, kes on võidelnud ja kannatanud vaba ning iseseisva Eesti eest.